XOOON - HALMSTAD

HALMSTAD

Collectie

Scandinavisch chic in een retro jasje

Een retro interieur… het klinkt misschien een beetje “stoffig”, maar niets is minder waar! De trend is in opmars! Zeker in combinatie met Scandinavische elementen. Ja, je leest het goed: bij XOOON combineren we woonstijlen en trends. Wil je weten hoe?

De collectie “HALMSTAD” is een goed voorbeeld van zo’n combinatie. Deze bestaat uit Scandinavische kasten en tafels met een vleugje retro. Een match made in heaven! Wel ja, in ons XOOON atelier, waar onze creatieve ontwerpers elke dag designs op papier zetten.

Halmstad


Meubels met een vintage vibe

Meubels met een vintage vibe
"Designs en weelde uit de jaren 1920 gaan hand in hand met functionaliteit."

Anke
XOOON styliste
Nostalgie: van vroeger naar nu

Wat verstaan we onder retro?

Bij XOOON staat de term voor nieuwe producten in een jasje van vroeger. Onze designers haalden hun inspiratie uit interieurtrends van vroeger. Collectie “HALMSTAD” ademt Art Deco, een stilistische erfenis uit the roaring 1920’s. De meubels balanceren op een dunne lijn tussen Scandinavisch eenvoud (momenteel helemaal hot) en de rijkelijke exclusiviteit en luxe van vroeger.

Typerend voor Art Deco meubels is het gebruik van donker hout. Het geeft de Scandinavische kasten en eettafels een luxe en authentieke uitstraling. Een ander kenmerk is de mix van natuurlijke materialen. Een aantal kasten is daarom voorzien van een blad in zwart marmerlook: chic en met een knipoog naar de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Om je hele huis in te richten met Art Deco meubels gaat misschien wat ver, maar met “HALMSTAD” kun je op een subtiele wijze enkele Art Deco details aanbrengen. Dressoir “HALMSTAD” is een luxe Scandinavische kast uitgevoerd in donkerbruin eikenhout met een marmerlook bovenblad. De kast is uit te breiden met een opzetstuk. Hier kun je een aantal mooie woonaccessoires in uitstallen om zo je Art Deco interieur compleet te maken.

"Functioneel design was de kerngedachte in het ontwikkelingsproces van deze collectie."

Nicole
Brand manager XOOON
The art of materials

Retro meubels met Scandinavische invloeden

Née, we refereren niet naar ABBA of Pipi Langkous, maar naar de woonstijl. Waarom? Omdat je er eindeloos veel kanten mee op kan. “HALMSTAD” is bovendien perfect te combineren met andere woonstijlen van XOOON.

De collectie "HALMSTAD" bijvoorbeeld neemt Scandinavisch wonen terug in de tijd. De combinatie van strakke lijnendonker eikenhoutzwart metaal en marmerlook… het is een succesformule. De retro details zijn exclusief en toch stralen de designs eenvoud uit. Laat eenvoud nu net een kenmerk zijn van de Scandinavische woonstijl. 

De Scandinavische meubels zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens functioneel. Deuren en laden zijn uitgerust met een soft-close-systeem en de niches voorzien van LED-verlichting. Naast drie vaste tafels, is de collectie ook voorzien van een uitschuifbare tafelHandig én uitnodigend als jouw huis the place-to-be is voor familiebijeenkomsten en onderonsjes met vrienden

Puur in pastel

Licht, strak en stylish met pastels

Witte muren en zachte tone-in-tone kleuren contrasteren mooi met het donkere hout en de zwarte marmerlook bovenop de kasten. Combineer deze collectie bijvoorbeeld met de designbank “FISKARDO” in mintgroen en stoelen “BENTON” in zachte blauw- en grijstinten. 

Afhankelijk van welke richting je uit wilt met je interieur, kun je de "HALMSTAD" tafels en kasten op diverse manieren en met verschillende stijlen combineren. In een minimalistisch interieur komen de Art Deco details van deze collectie volledig tot hun recht. Ook in de industriële woonstijl vind je vaak vintage elementen terug. Zwicht je toch voor de charme van een Scandinavisch interieur met een vintage designuitstraling? Styliste Marleen laat je zien hoe jij met deze collectie je huis kunt inrichten alsof het regelrecht uit de blaadjes komt.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Alle woonstijlen