• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar

✔ Professionele bezorgservice

✔ 30 dagen retourtermijn

Zachte pastels en organische vormen
Nicole van Riel
#Trends

Zachte pastels en organische vormen

door Nicole van Riel
Publicatiedatum 24 januari 2023
Bewerkt op 27 juli 2022

Je zorgt goed voor jezelf. Je sport om fit te blijven, je eet gezond en je zorgt voor een goede balans in je leven. Dat evenwicht zie je graag terug in huis. Met de interieurtrend Soothing Pastels maak je van jouw huiskamer een stijlvol rustpunt dat de ruwe randjes van het dagelijks leven wat verzacht. Een plek waar je écht tot rust komt en nieuwe energie opdoet voor de volgende dag.

Deze interieurtrend is geïnspireerd op vormen uit de natuur, zachte pasteltinten en natuurlijke structuren. Stuk voor stuk elementen die rust uitstralen en een kalmerend effect hebben op de sfeer in je woonkamer én je gezondheid. Laat je gevoel spreken en kies voor balans.

SOOTHING PASTELS.
De stille kracht van pasteltinten en ronde vormen

Perfect Balance

1. Organische ronde vormen

Ronde vormen worden onbewust geassocieerd met warmte, zachtheid en vriendelijkheid. Het gebruik van organische vormen heeft dan ook een positieve invloed op de sfeer in huis én je gemoedstoestand. Bovendien zorgen ronde vormen ervoor, dat je rechte lijnen in je interieur op een natuurlijke manier doorbreekt. Er zijn verschillende manieren waarop je ronde vormen in je interieur terug kunt laten komen. Je kunt kiezen voor een ronde eettafel of een bank met afgeronde vormen. Ook met decoratie bereik je het gewenste effect.

2. Zachte pasteltinten en neutrale kleuren

Kleuren roepen emoties op. Ze hebben een sterke invloed op je gevoel en kunnen versterkend of juist dempend werken. In de Soothing Pastel trend spelen zachte pasteltinten de hoofdrol. Anders dan de opvallende, snoeperige pastelkleuren, zorgen deze volwassen tinten voor een serene uitstraling. Gecombineerd met neutrale natuurlijke kleuren brengen zij kalmte en evenwicht in je woonkamer.

3. Contrast met materialen en structuren

Een interieur in overwegend zachte en neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn. Integendeel, door gebruik te maken van verschillende materialen en structuren zorg je binnen hetzelfde kleurenpallet voor subtiele spanning. Contrast is het sleutelwoord. Kies voor decoratie of muurverf met een matte look en combineer dit met glanzende materialen zoals geglazuurd keramiek of glas. Of denk eens aan wanddecoratie met een grove structuur. Het reliëf en de subtiele schaduwwerking brengen je muur tot leven.

Ook zachte stoffen zorgen op een fijnzinnige manier voor contrast. Stoel AURORA is uitgevoerd in een zachte veloursstof. De horizontale stiksels in de rugleuning geven de stoel een uitnodigend, rond effect. In combinatie met het strakke, zwart metalen onderstel zorgt deze stoel voor een opvallend effect.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...