• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar

✔ Professionele bezorgservice

✔ 30 dagen retourtermijn

Modern en licht: jouw industrieel interieur met collectie “BELO”
#STYLING

Modern en licht: jouw industrieel interieur met collectie “BELO”

Publicatiedatum 16 december 2021
Bewerkt op 21 juli 2023

In industriële interieurs wordt veelal gebruik gemaakt van donkere kleuren, zwart metaal en warme houtsoorten. Máár ook met lichte materialen kan je tegenwoordig stoer wonen! Met collectie “BELO” kan je jouw industrieel interieur modern inrichten.

Deze collectie balanceert tussen stoere industriële kenmerken, minimalistische eenvoud en zachte Scandinavische invloeden. Hoe je die balans bewaart en waar je op kunt letten bij de inrichting van jouw woonkamer met de collectie “BELO”, dat kunnen onze XOOON stylisten jou het beste uitleggen én vooral ook laten zien.

BOLD BRIGHT
LIGHT INDUSTRIAL

Modern industrieel wonen met lichte meubelen

1. Zachte materialen met een stoere uitstraling

Binnen een industrieel interieur staan de materialen centraal. De collectie “BELO” kenmerkt zich door een subtiele, maar gedurfde combinatie van materialen: het lichte eikenfineer contrasteert met het zwarte metaal, de stoere metalen kaders accentueren de fijne belijning, de naturel look van het hout is soft en verfijnd en nét daarom ook gedurfd in de industriële woonstijl. Die subtiel contrasterende combinaties zorgen ervoor dat (meubels uit) deze collectie ook pérfect aansluiten bij de Scandinavische of zélfs de minimalistische woonstijl.

Bewaar die balans en combineer de collectie met materialen die verfijnd en toch brutaal zijn zoals glas en keramiek. Kies je ervoor om deze collectie te combineren met meer elegante of strakke zitmeubelen? Dan mag je best een gewaagde stoffering uitkiezen. Heb je een voorkeur voor stoelen of een bank met een stoer design? Dan ga je best voor een zachte bekleding.

2. Combineer zwart met rustige, sobere kleuren

Industriële interieurs zijn vaak donker. Je kan ook deze collectie eventueel met donkere kleuren combineren. Wil je echter die light industrial look van de collectie doortrekken in je interieur, dan kies je beter voor lichte, neutrale kleuren. In een lichte woonruimte springen de metalen accenten van de industriële “BELO” meubelen nog meer in het oog: stoer, gedurfd en tóch verfijnd en elegant. Wij kozen voor een zachte zandsteen kleur NCS 2005-Y20R. Naast natuur- en aardetinten, maken ook pasteltinten hun intrede in industriële interieurs.

3. Stoere, unieke industriële accessoires

Veelal kenmerkt de industriële stijl zich door grove attributen, die nonchalant in de woning zijn geplaatst. Voorwerpen die gezien mogen worden, kan je uitstallen in de niches van de “BELO” kasten . Denk daarbij aan een modern beeldje, een unieke lamp, een stoere vaas of iets persoonlijks zoals een souvenir, een paar fotokaders, boeken of CD’s (als je die nog hebt). Houd het wel simpel en overlaad een meubel niet met spullen. Less is more, op voorwaarde dat ze in het oog springen. Heb jij veel bezittingen die gezien mogen worden? In een dressoir mét opzetrek kan je wel wat spullen tentoonstellen.

In tegenstelling tot de decoratie in of op de kasten, verplaats je de decoratie op je tafel regelmatig. Ga bij de aankleding van je “BELO” tafel bijvoorbeeld voor één (middel)grote vaas uit glas of keramiek met daarin een (gedroogd) veldboeket. Mag dat ene item dat je op tafel zet nét iets meer opvallen? Plaats dan twee vazen met een paar decoratieve takjes onder een stolp: romantisch en elegant, maar in een stoer kader én nog steeds gemakkelijk te verzetten.

“Collectie “BELO bewijst dat je ook met lichte materialen stoer kan wonen.”

Lisa
Styliste
XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...