Platweefsel
#Textielsoorten

Platweefsel

Publicatiedatum 28 februari 2022

Geweven stoffen geven je meubels direct een warme, huiselijke uitstraling. Door het gebruik van verschillende garens en/of kleuren, ontstaat een aangename grip en een bijzondere kleurschakering. Zo krijgen ook koelere tinten een zekere diepte en worden warmere kleuren extra levendig. De weeftechniek en combinatie van vezels maakt de stof bovendien extra stevig en slijtvast. De platweefselstoffen waarmee wij onze meubelen bekleden zijn vanzelfsprekend uitgebreid getest en voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De Martindale score van de stoffen varieert van 25.000 tot 100.000 en dat maakt ze geschikt voor normaal tot zeer intensief gebruik.

De slijtvastheid van meubelstof wordt uitgedrukt in de Martindale-score. Hiervoor zet een speciale machine de stof onder druk tot de draden losraken. Het aantal toeren dat de machine tot dan toe gedraaid heeft bepaalt de hoogte van de score. Deze score staat gelijk aan het aantal zituren dat de stof minimaal meegaat. Natuurlijk is dit getal slechts een indicatie en hangt de werkelijke levensduur af van de intensiteit van het gebruik van het zitmeubel en bijvoorbeeld van de plaats en het onderhoud.

Ons assortiment bestaat momenteel uit zeven verschillende platweefselstoffen, verdeeld over drie categorieën:

1. Normaal woongebruik (15.000 – 40.000 Martindale) – Multifor

2. Intensief woongebruik (40.000 – 70.000 Martindale) - Cleo, Ponti, Texas, Vito & Vada

3. Zeer intensief woongebruik (> 75.000 Martindale) - Lady

Onderhoud en garantie

Onderhoud

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je meubels. Daarom geven we hier een aantal tips om de levensduur te verlengen.

✔ Als het kan, verplaats je meubelen dan regelmatig. Zo voorkom je bijvoorbeeld verkleuringen door zonlicht, uitdroging door een plek dicht bij de verwarming of vroegtijdige slijtage van de favoriete zitplek voor de tv.

✔ Door wrijving kunnen - zeker in het begin - vezels loskomen. Dit heet pilling en is normaal. Bij platweefsel kan pilling ontstaan door:

- het loslaten van kleine vezeldeeltjes en het samenklitten van losse vezels tijdens het gebruik,
- vreemde vezels van kleding
- huisstof dat aan de bekleding hecht.

Gelukkig kun je pilling grotendeels voorkomen en ook verhelpen. Hoe droger het in huis is, hoe meer kans op pilling. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen en je huis goed te ventileren. Blijft het probleem zich toch voordoen, dan raden wij aan een pillingapparaat te kopen. Dit beïnvloedt de houdbaarheid en slijtvastheid van de geweven stof niet!

Garantie

Wil je nog meer zekerheid? Sluit ons CARE+ Plan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Doet zich onverhoopt een probleem voor, dan staan onze Care Professionals je met raad en daad bij. Lukt het niet om je telefonisch te helpen, dan komt er binnen tien werkdagen een servicemedewerker bij je thuis.

Platweefsel collectie

Normaal woongebruik

Forli, Multifor en Rosswell
Lichtechtheid score-4.jpg
Slijtvastheid
Woongebruik

Intensief woongebruik

Cleo, Lana, Ponti, Texas, Vada en Vito
Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik

Zeer intensief woongebruik

Lady en Sari
Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik

imagee5ac.png

Cleo Cleo
Lady Lady
Multifor Multifor
Ponti Ponti
Texas Texas
Vito Vito
Vada Vada

Ook interessant...