XOOON

DARWIN

collectie
Fris & verfijnd
Fris & verfijnd

Minimalistisch interieur: Eenvoud in modern design

Een minimalistisch interieur behoort tot een van de populairste woonstijlen van het moment. Dit type interieur is in de basis: eenvoudig, clean en strak. Alleen de meest essentiële meubels staan in de woonkamer. Daarnaast is kenmerkend voor een minimalistisch interieur dat er gebruik wordt gemaakt van neutrale effen kleuren en veel licht

De “DARWIN” collectie blinkt uit in al z’n eenvoud. Door het tijdloze karakter van de witte meubels kun je deze gemakkelijk met andere XOOON collecties combineren. De combinatie van witte fronten en houten accenten straalt rust en luxe uit. Dankzij de greeploze deuren en laden blijft de strakke vormgeving behouden. 

Collectie "DARWIN"


Minimalistische meubels uit de collectie “DARWIN”

Minimalistische meubels uit de collectie “DARWIN”
Less is more
Less is more

Minimalistische meubels met strakke lijnen

De strakke lijnen voeren de boventoon bij de witte meubels van de Darwin collectie. De overbodige details zijn weggelaten. De deuren en laden zijn bijvoorbeeld greeploos en uitgerust met het luxe push-to-open-systeem. De witgelakte fronten en eikenhouten accenten benadrukken de eenvoudige belijning. Om diepte te creëren, zijn niches uitgerust met subtiele ledverlichting. De kasten uit de DARWIN collectie zijn bovendien op twee manieren te plaatsen. Ga je voor het hoge zwartmetalen onderstel of kies je voor lage houten voetjes?

Clean but colourful
Clean but colourful

Licht eiken met witte accenten

Een minimalistisch interieur: hoe zou jij dat omschrijven? Als kaal, wit en leeg misschien? Bij XOOON zien we een minimalistisch interieur toch iets anders. Want geef toe, op het eerste zicht lijkt die beschrijving niet heel spannend. Toch? In een minimalistisch interieur draait alles om rust en ruimte. De vaak witte meubels vormen de basis van het interieur. Daarbij vormt wit inderdaad de hoofdkleur, maar natuurlijk betekent dat niet dat je niet kunt experimenteren met kleuren en materialen. Het contrast van chique, eigentijdse kleuren laat de strakke belijning van witte meubels zelfs mooi uitkomen. Een warme egale kleur op de muren of kleurrijke stoelen rondom de eettafel, dat kan allemaal best in een minimalistisch interieur.

Een tip van onze stylistes voor een minimalistisch interieur: keep it simple. Strakke muren horen bij een minimalistisch interieur. Hang niet te veel frutsels aan de muur en kies geen behang met een drukke print. Kies niet voor te veel accessoires op tafel of op en in je kasten. Ga voor een paar unieke items en leg daar de focus op. Ook lichte houten accenten creëren warmte, zonder dat ze de sobere look waar je naar streeft, verstoren. Natuurlijk presenteren wij slechts suggesties. We laten jou enkel zien wat er mogelijk is met deze eigenzinnige meubelcollectie. Jij bepaalt je eigen stijl!

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Veelgestelde vragen

Onder welke woonstijl valt de collectie “DARWIN”?

De meubels van de collectie “DARWIN” komen vooral goed tot hun recht in de minimalistische woonstijl. Bij een minimalistische inrichting spelen strakke lijnen, basic vormen en een  rustige, cleane look een grote rol. Deze kenmerken zie je ook terug in het ontwerp van de kasten en tafels van de “DARWIN” collectie. De minimalistische meubels uit de collectie DARWIN passen echter ook goed in een Scandinavisch interieur waar rust, licht en natuurlijke elementen ook een grote rol spelen.

 

Uit wat voor type meubels bestaat de collectie “DARWIN”?

De collectie “DARWIN” bestaat uit minimalistische kasten en tafels. Strakke lijnen voeren de boventoon en alle overbodige details zijn in het ontwerp van deze minimalistische meubels weggelaten. De deuren en laden van de kasten zijn greeploos en de combinatie van witgelakte fronten en eikenhouten accenten benadrukt de eenvoudige belijning. Deze eenvoud zie je ook terug in de tafels van de “DARWIN’ collectie. Het eikenhoutenblad lijkt te zweven en het metalen onderstel met houtinleg geven de minimalistische tafels hun strakke look.

 

 

Welke kleuren passen goed bij de minimalistische collectie “DARWIN”?

In een minimalistisch interieur draait alles om rust en ruimte. Daarbij vormt wit vaak de hoofdkleur, maar wij raden je aan te experimenteren met andere kleuren en materialen. Een contrast met egale, eigentijdse kleuren laat de strakke belijning van de witte  minimalistische meubels uit de collectie “DARWIN” zelfs goed naar voren komen. Een warme egale kleur op de muren laat de kasten nog beter uitkomen. En met kleurrijke stoelen rondom de tafel breng je opvallende, kleurrijke jke accenten aan.

Welke materialen zijn gebruikt in de collectie “DARWIN”?

De kasten van de minimalistische collectie “DARWIN” zijn gemaakt van een combinatie van eikenhout, witgelakte fronten en zwart metalen elementen. Strakke lijnen voeren de boventoon en de meubels passen daarmee perfect in een minimalistische interieur. Om diepte te creëren, zijn niches uitgerust met subtiele LED-verlichting. De minimalistische tafels uit de collectie “DARWIN” hebben een blad in eikenhout en een strak metalen onderstel met houtinleg.

 

 

Alle woonstijlen