Vlekkenwijzer

Onderhoud

De meubelcollectie van XOOON is opgebouwd uit een mix van prachtige ontwerpen en duurzame materialen. Wanneer je deze meubels koopt wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Kies daarom voor het onderhoud van je meubel voor het bijpassende product uit de XOOON onderhoudslijn. Voor elke meubel is een speciaal verzorgingsproduct ontwikkeld. Hiermee houd je de uitstraling van je leer, stof of hout langer als nieuw. Laat je in de XOOON store adviseren welk product uit de XOOON onderhoudslijn [link naar lijn met onderhoudsproducten] het meest geschikt is voor je nieuwe meubels. 

Vlekkenwijzer

Wanneer je je XOOON product goed onderhoudt, kun je er lang van genieten. Maar helaas, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Daarom een aantal tips om de gevolgen te beperken…

 Algemene tips in geval van vlekken

  • Hoe eerder je een vlek behandelt, des te beter is de vlek verwijderbaar
  • Gebruik bij het verwijderen van vlekken altijd een witte, niet pluizende doek (bijvoorbeeld een theedoek)
  • Probeer het verwijderen van vlekken met een schoonmaakmiddel altijd eerst uit op een minder zichtbare plaats. Zo kun je zien of het middel de kleur van de stoffering niet aantast.
  • Ga spaarzaam om met het gebruik van oplosmiddelen; het kan niet alleen de stoffering, maar ook de vulling van je meubel aantasten.
  • Oude vlekken in stoffen bekleding zijn het beste te behandelen met bruisend mineraalwater
  • Kauwgom op meubelstoffen kun je met ijs verwijderen. Leg hiervoor een plastic zakje met ijs of een koelelement uit de vriezer op de kauwgomvlek. Na enige minuten is de kauwgom hard geworden en kun je de plek zachtjes weg borstelen.
  • Wit leer gaat weer stralen als je het insmeert met opgeklopt eiwit. Breng het op met een witte zachte doek


Let op:
nieuwe kleding, in het bijzonder jeans, kan afgeven op de bekleding van je zitmeubel.

Hoe kan ik vlekken verwijderen?

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende vlekken en hoe je ze kunt verwijderen. In het overzicht zie je welke behandelmethode en welk middel je het beste kunt gebruiken bij welke vlek.

Let op: Deze tips zijn zorgvuldig samengesteld, maar de werking wordt niet gegarandeerd. Het publiceren van de tips en de vlekkenwijzer zien we als een extra service, zonder dat hier rechten of plichten aan worden verbonden.

Reinigingsmiddel


Behandeling