• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar

✔ Professionele bezorgservice

✔ 30 dagen retourtermijn

 Een dressoir inrichten: tips en ideeën
#Tips

Een dressoir inrichten: tips en ideeën

Publicatiedatum 23 februari 2024

Een dressoir is een veelzijdig meubelstuk. Het biedt niet alleen opbergruimte, het is ook een soort etalage waarop je mooie spullen kunt uitstallen. Wij laten je zien hoe je een dressoir kunt gebruiken én stijlvol kunt inrichten.

Denk je er aan om een dressoir in je interieur te plaatsen? Goed idee! Een dressoir is een multifunctioneel meubel dat je overal in huis een plek kunt geven. Dit heeft alles te maken met de unieke eigenschappen die dit type meubel zo bijzonder maken: de lage hoogte in combinatie met volop opbergruimte. Of je een dressoir nu in je woonkamer, keuken, hal of slaapkamer plaatst: het is altijd een échte blikvanger. Bovendien is het inrichten van een dressoir een leuke en creatieve bezigheid. Wij delen onze tips en ideeën graag met jou!

Waar kun je een dressoir voor gebruiken?

Een dressoir kan in huis verschillende functies vervullen. Hieronder lees hoe je een dressoir in je interieur kunt gebruiken. 

Opbergen van spullen

Een dressoir heeft vaak verschillende vakken en lades waarin je allerlei zaken netjes uit het zicht op kunt bergen. Denk hierbij aan serviesgoed, bestek en glazen, maar ook aan beddengoed, je laptop of het speelgoed van de kinderen. Overal waar je extra opbergruimte kunt gebruiken, komt een dressoir tot zijn recht.

Plaatsen van decoratie

Een dressoir is perfect geschikt om mooie spullen op uit te stallen. Met een hoogte van 80 tot 90 cm heeft een dressoir de juiste afmetingen om spullen mooi in het zicht op te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stijlvolle lamp, fotolijstjes of andere woonaccesoires en decoratie-items. Hiermee geef je jouw dressoir een personal touch.

Plaatsen van mediatoestellen

In de woonkamer kan een dressoir worden gebruikt om mediatoestellen en elektronische apparatuur in op te bergen. Zeker lagere dressoir-varianten zoals het lowboard of tv-meubelen zijn hier perfect voor geschikt. Sommige meubelen zijn zelfs uitgerust met een speciaal opbergsysteem voor kabels om al je snoeren netjes weg te werken.

Opdelen van de ruimte

In een open woonruimte kan je een dressoir gebruiken als roomdivider. Door het dressoir op de juiste manier in de ruimte te plaatsen, zorg je voor een visuele scheiding tussen verschillende functionele zones. Hierdoor kun je de ruimte efficiënter benutten.

Hoe kun je een dressoir decoreren?

Een dressoir geeft je de mogelijkheid om jouw eigen stijl en persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur. Wij geven je een aantal voorbeelden van items die je perfect op een dressoir kunt plaatsen:

  • Schalen en vazen: Kies vazen en schalen in verschillende vormen en kleuren. Zo creeër je een speels geheel dat de aandacht zal trekken. 
  • Fotolijsten: Plaats foto's van je dierbaren of mooie vakantieherinneringen op het dressoir. Zo voeg je een persoonlijk accent toe aan jouw interieur. 
  • Kaarsen en kandelaars: Kaarsen zijn échte sfeermakers. Kies voor kaarsen in verschillende stijlen, kleuren en afmetingen. Met de juiste kandelaars til je jouw kaarsen naar een hoger niveau. 
  • Boeken: Plaats een aantal van je favoriete boeken naast elkaar tegen een boekenstandaard. Of maak een stapel voor een ruimtelijk effect. 
  • Kunstwerken: Hang of zet kunstwerken op het dressoir. Met een uniek object of een opvallende sculptuur maak je echt een statement.

Wat staat mooi boven een dressoir?

Een dressoir wordt in de meeste gevallen tegen een muur geplaatst. De ruimte boven het dressoir is een ideale plek om met decoratie aan de slag te gaan. Zo komt het dressoir nog meer centraal te staan. Wij zetten enkele ideeën voor je op een rij:

  • Spiegel: Hang een grote spiegel boven het dressoir om de ruimte groter te laten lijken. Bovendien zorgt de spiegel voor meer licht reflectie in de ruimte.
  • Wanddecoratie: Maak van de muur boven je dressoir een echte thuisgallerij. Je kunt een schilderij ophangen, een bijzonder object of afdrukken van je beste foto’s.
  • Wandplank: Bevestig een wandplank boven het dressoir. Hiermee creeër je extra ruimte om boeken of decoratie-items te presenteren.
  • Wandtapijt: Kies een opvallend wandtapijt om de aandacht te trekken. Een wandtapijt staat niet alleen mooi, het brengt ook extra zachtheid in de ruimte.

Aan de slag

Met deze tips en ideeën maak je van je dressoir een functioneel en aantrekkelijk deel van je interieur. Wees creatief en zorg voor de juiste balans tussen functionaliteit en stijl. 

Heb je nog wat extra inspiratie nodig? Bij XOOON kun je terecht voor interieuradvies of een passend 3D-interieurontwerp

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...