• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar

✔ Professionele bezorgservice

✔ 30 dagen retourtermijn

Semi -aniline leder
#Ledersoorten

Semi -aniline leder

Publicatiedatum 24 juni 2021

Ben je op zoek naar een leren bank of fauteuil met een natuurlijke look & feel, maar ben je bang dat je hem in jouw drukke huishouden niet lang mooi houdt? Kies dan voor het beste uit twee werelden met semi-anilineleder.

Dit is een ledersoort met de stoere uitstraling van anilineleder, maar dan gebruiksvriendelijker. Het leder heeft een transparante beschermlaag, die door de jaren heen wat meer gaat glanzen. Door de finish heen zie je nog steeds de natuurlijke structuur van het leer, maar is het wel makkelijker te onderhouden. XOOON beidt de keuze uit verschillende kwaliteiten semi-anilineledersoorten, elk verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Andes - Laredo - Pegasso

Eigenschappen

Semi-anilineleder is, net zoals anilineleder, vatgeverfd. De vatverving wordt gedaan met (semi)–aniline kleurstoffen. Semi-anilineleder krijgt, in tegenstelling tot anilineleder, vervolgens nog een extra behandeling; er wordt een licht gepigmenteerde beschermlaag aangebracht. Deze sluit de open structuur van het leder gedeeltelijk af en maakt het oppervlakte gladder. De finish maakt lichte schrammen en andere oppervlakkige beschadigingen minder zichtbaar en geeft het leder een rustige uitstraling. Ook biedt hij bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en vocht. Omdat de productie afhankelijk is van het formaat van de stukken huid, hebben lederen meubels vaak meer stiknaden dan meubels met een stoffen bekleding. Een ander kenmerk van leder is dat het ook tijdens het gebruik blijft ‘leven’: het gaat bijvoorbeeld met de tijd wat meer glanzen en licht plooien. Met een lederen zitmeubel koop je dus een meubel met karakter!

Andes leder

Ons Andes leder is gemaakt van 100 % buffelleder. De buffel is een robuust ogend dier, met grote hoorns en een dikke nek. Die robuustheid zie je ook terug in Andes-leder, dat vaak kleine insectenbeten en lichte schrammen en littekens vertoont. Die ruige uitstraling wordt wat verzacht door de coating die het leder effent en beschermt tegen vlekken. Voor nog meer bescherming raden we aan om het meubel regelmatig te behandelen met de Leather Care Set uit onze CARE+ verzorgingslijn.

Laredo leder

Laredo leder is gemaakt van koeienhuiden. Het is een soepele ledersoort met subtiele kleurnuances. Net als bij de bekleding met andere ledersoorten is elke huid en dus ook elk meubelstuk uniek. Laredo is in verhouding met andere ledersoorten wat soepeler. Die elasticiteit zorgt voor een heerlijk zacht zitoppervlakte, maar bij gevolg kan de plooivorming ook net wat sterker zijn dan bij een wat stuggere soort als Catania of Cuba leder.

Pegasso leder

Net als Laredo is ook Pegasso leder 100% gemaakt van 100% koeienhuid. Koeienhuid oogt van nature wat minder doorleefd. Pegasso leder heeft bovendien een wat fijnere nerfstructuur, waardoor het leder een wat zachtere en minder stoere uitstraling heeft.

Onderhoud en garantie

Onderhoud

✔ Lederen bekleding wordt met de jaren soepeler, waardoor plooien kunnen ontstaan. Bij Laredo leder is de kans op plooivorming het grootst. Schud daarom de kussens van je meubel regelmatig op. Ook kun je het beste regelmatig van zitplaats wisselen, voor een evenwichtige belasting van je meubel en de stoffering.

✔ Semi-aniline leder is voorzien van een beschermende coating. Deze finish maakt dat het leer in de loop der tijd wat meer gaat glanzen. Voor optimaal behoud van jouw meubels, adviseren wij het gebruik van de speciale lederverzorgingsproducten uit ons Care+ assortiment.

Garantie

Met ons CARE+ Plan heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Heb je hulp nodig bij het herstel van een meubel, dan kun je eenvoudig contact opnemen met onze Care Professionals. En kom je er niet uit met telefoon- of mailcontact? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.

Andes leder

Staal_Andes_taupe_1000x1000.jpg

Eigenschappen & kleuren

Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

 

Beschikbare kleuren zijn:

 • Donkerbruin
 • Middenbruin
 • Off Black
 • Taupe
Laredo leder
Laredo leder

Laredo is een ledersoort, gemaakt van koeienhuiden.

Het Leder kent optische kleurverschillen en kleurnuances. Elke huid heeft ook een andere elasticiteit, waardoor de plooivorming per meubel kan verschillen. 

Plooivorming is één van de kenmerken van leder. Door de soepelheid van het Laredo leder is het belangrijk om te weten dat de plooivorming meer kan zijn dan bij een dikkere en stuggere ledersoort, zoals Catania of Cuba leder. 

 

Laredo leder

Eigenschappen

Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

Kleuren

 • Cognac
 • Desert
 • Groen
 • Lichtgrijs
 • Lava
 • Off Black 
Pegasso leder
Pegasso leder

Fijne nerfstructuur

Ook een ledersoort uit onze collectie, die 100% gemaakt is van koeienhuid. 

De nerfstructuur van het Pegasso leder is wat fijner ten opzichte van de structuren die het Laredo leder laat zien. Pegasso is zacht en soepel en is in diverse kleuren verkrijgbaar.

Pegasso leder

Eigenschappen

Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

Kleuren

 • Antraciet
 • Cognac
 • Ecru
 • Mosterd
 • Staalblauw
 • Vlas
 • Zwart

Ook interessant...