• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar

✔ Professionele bezorgservice

✔ 30 dagen retourtermijn

Microleder
#Ledersoorten #Textielsoorten

Microleder

Publicatiedatum 28 februari 2022

Het beste van 2 werelden

Het is geen leer. Maar oók geen stof. Microleder is een samenstelling van materialen. Het is gemaakt van een onderlaag van ledervezels en een bovenlaag van microvezel. Hierdoor onstaat een materiaal dat sterk, zacht en onderhoudsvriendelijk is.

Microleder heeft een matglanzende uitstraling en is in veel verschillende kleuren verkijgbaar. 

XOOON heeft drie soorten microleder in het assortiment: Corsica, Taurus en Nevada

Eigenschappen

Microleder is een samengesteld materiaal. Het bestaat uit een onderlaag van ledervezels en een bovenlaag van microvezel (100% polyester). De ledervezels zijn afkomstig van ongebruikte delen van een leren huid. De restanten worden niet weggegooid, maar vermalen tot ledervlokken. Deze vlokken worden samengeperst tot een stevige basismateriaal. Op deze basis van ledervlokken wordt een bovenlaag van microvezel gelijmd. Het eindresultaat is microleder: een sterk, maar soepel materiaal dat zeer geschikt als meubelbekleding.

Waarom kiezen voor microleder? Het heeft dezelfde luxe uitstraling als echt leder, maar is een aanzienlijk goedkoper. In tegenstelling tot echt leder, voelt microleder warm en zacht aan. Bovendien is het materiaal onderhoudsvriendelijk en zeer geschikt voor intensief woongebruik

Corsica Cognac op LIMA Corsica Cognac op LIMA
Corsica kleuren Corsica kleuren
Corsica groen en cognac op NOAH Corsica groen en cognac op NOAH
Taurus kiezel Taurus kiezel
Taurus kleuren Taurus kleuren
Taurus kiezel in combinatie met wave creme op NOLAN Taurus kiezel in combinatie met wave creme op NOLAN

Onderhoud en garantie

Onderhoud

✓ Microleer is over het algemeen makkelijk te onderhouden, zonder schoonmaakmiddelen of vet. In de meeste gevallen is het tijdens de productie al behandeld met een vuilafstotend product. Als je toch iets morst, raden we je aan om het zo snel mogelijk op te deppen en met een vochtige doek schoon te maken. Wrijf niet, want dan dringt de vlek juist dieper in de bekleding.

✓ Door wrijving kunnen - zeker in het begin - vezels loskomen. Dit fenomeen heet pilling en is perfect normaal. De oorzaak hiervan is meestal statische lading. Je hoeft je hier echter geen zorgen om te maken. Hoe droger het in huis is, hoe meer kans op pilling. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in je huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of het huis goed te ventileren. Blijft dit probleem zich voordoen, dan raden wij aan een pillingapparaat aan te kopen.

✓ Wanneer je vaak op een plek zit, kun je dat na verloop van tijd zien, doordat de bekleding daar begint te glanzen. Deze zogenaamde zitspiegel kun je verminderen door de stof heel licht te benevelen met lauw water uit een plantenspuit en de drukplek licht op te borstelen met een kledingborstel. Zo richten de platgedrukte vezels zich weer op. Deze behandeling kun je herhalen als de zitspiegel weer te opvallend wordt. 

Garantie

Wil je je echt geen zorgen meer hoeven maken over je meubels, sluit dan ons CARE+ Plan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zijn altijd telefonisch en schriftelijk bereikbaar voor deskundig advies. En kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.

Corsica

Eigenschappen

Microleder Corsica bestaat voor 70% uit leder en 30% uit polyester. De bekleding is geschikt voor intensief woongebruik.

Lichtechtheid
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik
Kleuren

staal_corsica_darK_green_kartel.jpg

  • Antraciet
  • Bruin
  • Cognac
  • Donkergroen
Taurus

Eigenschappen

Microleder Taurus bestaat voor 40% uit leder en 60% uit polyester. Maak je intensiever gebruik van je meubelen, dan is Taurus de juiste keuze voor jou. Bijkomend voordeel? De bekleding is antistatisch. 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-4.jpg
Kleuren

staal_taurus_cognac_wave.jpg

  • Cognac
  • Grijs
  • Kiezel
  • Off-black
  • Olijf
Nevada

Eigenschappen

Microleder Nevada heeft een backing van 70% ledervlokken-mix en 30% polyester. De toplaag is gemaakt van 100 % polyester. De Nevada bekleding is geschikt voor normaal woongebruik en heeft als bijkomend voordeel dat de bekleding waterafstotend is .

Lichtechtheid score-4.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg
Kleuren

Nevada lever.png

• Antraciet
• Desert
• Kiezel
• Lever
• Off-black
• Olijf

Ook interessant...