Microleder
#Textielsoorten #Ledersoorten

Microleder

28 februari 2022

De gulden middenweg tussen stof en leder

Is het leder? Nee, niet echt. Is het stof? Ook eigenlijk niet. Wat is het dan? Microleder is een samengesteld product uit gedeeltelijk leder en gedeeltelijk textiel.

Microleder is geen officiële naam, maar we noemen het zo, omdat de bekleding de voordelen van leder én microvezelstoffen heeft. 

Momenteel hebben we twee types microleder: Corsica en Taurus.

Microleder is dus een samengesteld product uit zowel leder als textiel. Het onderste deel, ook wel backing genoemd, bestaat uit recyclede ledervlokken. De bovenlaag bestaat uit 100% polyester en is eigenlijk hetzelfde als een microvezelstof

De ledervlokken worden gewonnen uit de restanten van een stuk lederen huid, ofwel de ongebruikte delen. Deze restanten worden gerecycled, zodat er weer een groot stuk gebruikt kan worden en er minder restafval is. De bovenlaag van microvezel wordt vervolgens op de lederen backing gelijmd. Daarom noemen we het geheel microleder, omdat er zowel voordelen zijn van microvezel als leder. Enerzijds heb je de dikte van leder, anderzijds heb je de fluweelzachte, gezellige uitstraling van microvezel

Waarom kiezen voor microleder? Het heeft dezelfde uitstraling als echt leder, is makkelijker te onderhouden en is bovendien goedkoper. Als kers op de taart voelt microleder vanaf het begin warm aan en niet kil en plakkerig zoals echt leder. 

Corsica kleuren Corsica kleuren
Detail Taurus kiezel Detail Taurus kiezel
Taurus kleuren Taurus kleuren

Corsica

Eigenschappen

Microleder Corsica bestaat voor 70% uit leder en 30% uit polyester. De bekleding is geschikt voor normaal woongebruik.

Lichtechtheid
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg

Kleuren

staal_corsica_darK_green_kartel.jpg

  • antraciet
  • cognac
  • bruin
  • donkergroen

Taurus

Eigenschappen

Microleder Taurus bestaat voor 40% uit leder en 60% uit polyester. Maak je intensiever gebruik van je meubelen, dan is Taurus de juiste keuze voor jou. Bijkomend voordeel? De bekleding is antistatisch. 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-4.jpg

Kleuren

staal_taurus_cognac_wave.jpg

  • cognac
  • grijs
  • off-black
  • olijf
  • kiezel

Onderhoud en garantie

Onderhoud


✔ Dit materiaal is gevoelig voor de luchtvochtigheid. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in het huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of het huis goed te ventileren. 

✔ Is er een zitspiegel zichtbaar? Benevel de stof heel licht met lauw water uit een plantenspuit en borstel vervolgens de drukplek licht met een kledingborstel. Zo worden de vezels weer opgericht.

✔ Door microleder regelmatig met een zachte en geschikte borstel te stofzuigen, verleng je de levensduur.

✔ Bij vlekken raden we aan om vooral niet te wrijven, maar voorzichtig de vlekken op te deppen

Garantieplan

Careplus_afb2.jpg

Sluit ons CARE+ garantieplan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zullen je met raad en daad te woord staan. Kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.  Lees meer...