• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar

✔ Professionele bezorgservice

✔ 30 dagen retourtermijn

Handige weetjes
#Textieladvies

Handige weetjes

Publicatiedatum 24 juni 2021
Bewerkt op 25 april 2023

Goed om te weten

Op onze inspiratiepagina's heb je al veel informatie kunnen lezen over hoe je je huis kunt inrichten of welke stijlen met elkaar gemixt en gematched kunnen worden.

Ook heb je alles kunnen lezen over de verschillende mogelijkheden in stofsoorten en ledersoorten. De keuze is oneindig, zouden we haast kunnen zeggen.

Met dit algemene informatieblok helpen we je graag op weg om ook de laatste puntjes op de i te zetten zodat je de beste keus voor jouw nieuwe droomkamer kunt maken.

Jeans detail
Kleurafgifte

Wanneer u gekozen heeft voor bekleding in een lichte kleur (bijvoorbeeld wit of beige) is het belangrijk uiterst voorzichtig te zijn met jeans of andere natuurlijk vezels in donkere kleuren.

Natuurlijke vezels nemen nooit alle kleurstoffen volledig op. Kleding is vaak gemaakt van natuurlijke vezels waardoor deze kleurstoffen kunnen afgeven op uw meubel. Was daarom uw nieuwe kleding altijd eerst goed uit voordat u op een meubel gaat zitten. Houdt er rekening mee dat denim, zelfs na veelvuldig wassen, kleurstoffen af kan geven. Kleuroverdracht kan ook plaatsvinden als bijvoorbeeld, donkere kussens op de lichtere bekleding ligt.

pillendoosje
Transpiratie en medicatie

Ieder mens en elk lichaam is anders. Het is normaal dat een lichaam een bepaalde hoeveelheid vocht afscheidt, via transpiratie en damp. Transpiratie is op zich gezond, maar houdt ook een aantal chemische stoffen in zich, die zeer langzaam maar zeker de beschermlaag van de bekleding en met name leder en het leder zelf kunnen aantasten.

Sommige medicijnen kunnen chemische reacties opwekken via transpiratie. Het kan voorkomen dat bij een dergelijke reacties de beschermlaag van het leder sterk aangetast wordt. In zo’n geval kan men zich niet beroepen op de garantie.

kamerthermostaat
Warmte en Kou

Warmte van een radiator en kou van een airconditioner hebben invloed op de rek van het bekledingsmateriaal. Tevens kan overmatige warmte en kou een kleurverschil veroorzaken. Plaats een zitmeubel daarom niet te dicht bij een radiator en/of airconditioner.

vleug Karese
Glans

Bij bepaalde type stoffen (velours en micro stoffen) is het karakteristiek dat de stof gaat glanzen. Dit komt door bepaalde lichtinval en hoe het zitmeubel in het zicht geplaatst is. Houd het kussen in verschillende posities voor een
raam. U zult zien dat de stof door de lichtinval verschillende kleuren laat zien. Dit is inherent aan deze stof.

inval van licht
Licht

Over het algemeen kunnen we zeggen dat elke soort bekleding bij direct licht in meer of mindere mate gaat verkleuren. Synthetische vezels hebben echter een hogere lichtechtheid dan natuurvezels, dat houdt in dat ze minder snel verkleuren.

In een tijdperk waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, worden ook de verwerkte materialen steeds meer uit natuurlijke vezels gewonnen, hierdoor kan de bekleding gevoeliger zijn voor de invloed van direct licht en lampen.

Delen van een bank of stoel die niet in het licht staan zullen altijd minder verkleuren dan delen die wel in het licht staan. Hierbij kan er dus kleurverschil ontstaan. Denk hierbij aan delen van een elektrisch relaxsysteem, manuele schuifzittingen, etc. Heb je de mogelijkheid om de meubels af en toe te draaien of van positie te wisselen, is dat zeker aan te raden.

kleuren en patronen
Kleuren en Patronen

Bij meubels bekleed met streep- of dessinstof kan het voorkomen dat het patroon niet geheel doorloopt over de verschillende vlakken. Daarnaast is het mogelijk dat bij meubels onderling gering kleurverschil bestaat. Ook kan de stoffeerrichting van de stof zowel bij unibekledingen als ook dessinstoffen kleurnuances veroorzaken.

Dagelijks onderhoud

Zoals alle materialen die dagelijks gebruikt worden, moet ook de bekleding regelmatig worden gereinigd en onderhouden. Dit houdt in dat vlekken en ander vuil zo snel mogelijk moeten worden verwijderd, zodat deze niet in de in kunnen trekken. Goede reiniging en onderhoud verhogen de gebruikswaarde van meubelen. Lees hier ook meer over ons CARE+ Plan

Vervuiling door dagelijks gebruik, zoals stof en vervuiling door contact, verwijderen. Dit kan eenvoudig in enkele stappen:

✓ Indien nodig de bekleding stofzuigen met een geringe zuigkracht en het juiste mondstuk.

Borstel de bekleding na het stofzuigen af met een zachte borstel en met de strijkrichting (vleug) mee.

✓ Is er een zitspiegel zichtbaar Benevel de stof heel licht met lauw water uit een plantenspuit en borstel vervolgens de drukplek licht met een kledingborstel. Zo worden de vezels weer opgericht.

✓ Onze stoffen kunnen niet in een wasmachine gewassen of in een droger gedroogd worden!

✓ Door wrijving kunnen - zeker in het begin - vezels loskomen. Dit fenomeen heet pilling en is perfect normaal. De oorzaak hiervan is meestal statische lading. Je hoeft je hier echter geen zorgen om te maken. Hoe droger het in huis is, hoe meer kans op pilling. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in je huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of het huis goed te ventileren. Blijft dit probleem zich voordoen, dan raden wij aan een pillingapparaat aan te kopen.

Ook interessant...