Chenille
#Textielsoorten

Chenille

Publicatiedatum 24 juni 2021

Een fluwelige stof met een prachtige glans

Chenille stof ontleent zijn naam net als bouclé aan het Frans. Chenille betekent rups en verwijst naar het pluizige garen dat in de stof verweven is. De fijne vezels steken uit en maken de stof heerlijk zacht en licht glanzend.

Drie varianten

Chenille is er in fijn en juist wat grover geweven varianten en diverse kleuren. Van de drie kwaliteiten in het XOOON assortiment is Monta het fijnst en Toba het stoerst. Wave zit daar precies tussenin. Chenille weefsel oogt licht gemêleerd, waardoor meubels met deze bekleding qua kleur zich naadloos voegen in de rest van je inrichting.

Monta

Monta is gemaakt van 96% polyester en 4% nylon. De kleur van deze fijn geweven stof is het meest uniform. Je kunt kiezen uit negen verschillende kleuren, waaronder ook meer bijzondere als mint of petrol. De stof is licht glanzend en voelt aangenaam zacht.

Wave

Wave is iets grover geweven en vertoont een licht ruitpatroon. Het is samengesteld uit 100% polyester en is zowel slijtvast als lichtecht. Wave biedt keuze uit zes kleuren, waaronder een prachtig geschakeerd olijfgroen.

Toba

Toba lijkt een platweefsel, maar door de verwerking van chenillegaren, valt het onder de chenille stoffen. Het relatief grove weefsel geeft de bekleding een stoere uitstraling. Je kunt de stof dan ook goed combineren met bijvoorbeeld leer. Door de weefselmelange past de kleur zich bovendien gemakkelijk aan aan de rest van je interieur. Toba is verkrijgbaar in negen mooie kleuren.

Onderhoud en garantie

Onderhoud

Chenille stoffen zijn sterk en erg geschikt voor meubelbekleding. Heb je kinderen of ben je zelf soms wat onhandig, dan is de kleurschakering een groot voordeel: vlekken vallen minder op dan op een egaal gekleurde bank of fauteuil. De meest vlekken verwijder je eenvoudig door ze op te deppen met een doekje, dat je eventueel wat vochtig hebt gemaakt. Zoals bij vrijwel alle stoffen kunnen er zeker in het begin wat vezels loskomen die pilling veroorzaken. Die kleine pluisjes kun je heel voorzichtig weghalen met een scheermesje of met een speciaal pillingapparaat.

Garantie

Wil je extra zekerheid? Kijk dan eens naar ons Care+ Plan. Gedurende 7 jaar krijg je volledige garantie op zowel de constructie als bekleding van je zitmeubel. De Care+ professionals bieden telefonisch en schriftelijk eerste hulp bij vlekken of beschadigingen en komen indien gewenst binnen 10 bij je thuis voor een adequate oplossing. Care+ staat garant voor onbeperkt zitplezier!

Monta Monta
Wave Wave
Toba Toba
Monta, Toba en Wave

 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid
Woongebruik

 

Speciale kenmerken van chenille-garens

  • optisch kleurverschil door lichtinval
  • zichtbare vleug
  • loskomende vezels door wrijving wat ook wel pilling wordt genoemd
  • prachtige glans

Ook interessant...